Drukkerij wb

6 lifehacks met aluminium

Metaalbewerking

6 lifehacks met aluminium

Geplaatst op

Aluminium is één van de meest gebruikte metaalsoorten in Nederland. Dit komt met name door enkele zeer bijzondere eigenschappen. Zo is aluminium sterk, maar in tegenstelling tot staal, zeer licht. Dat verklaart ook dat aluminium wordt gebruikt in ontelbaar veel producten en bouwwerken. Omdat aluminium vaak wordt bewerkt met speciale aluminium bewerkingsmachines, herken je het vaak niet eens. Eén van de meest gebruikte vormen van aluminium, is aluminiumfolie. Naast het bewaren van verschillende voedingswaren, kun je aluminiumfolie voor heel veel andere handige zaken gebruiken. In dit blog lees je de 15 handigste lifehacks met aluminiumfolie.

1. Polijsten

Zilver wordt door de jaren heen steeds donkerder door een chemische reactie met zwavel uit de lucht. Aluminiumfolie kan in combinatie met zout en heet water helpen om jouw zilver weer te laten glanzen. Bedek hiervoor de bodem van een pan met aluminiumfolie. Hier leg je jouw verkleurde zilverwerk op. Vervolgens vul je de pan met heet water en voeg je zout toe. Tot slot wacht je ongeveer 30 minuten totdat het zilversulfide is omgezet in zilver en jouw sieraad weer mooi glanst.

2. Krul je haren

Vouw het aluminiumfolie om enkele haarplukken. Klem het aluminiumfolie in een stijltang voor een paar seconden om het haar op te warmen en laat het vervolgens afkoelen.

3. Bescherm jouw moestuin

Aluminiumfolie kan helpen om jouw moestuin te beschermen tegen bladluis. Het is mogelijk om het aluminiumfolie om een stuk karton te wikkelen. Knip vervolgens gaten in het karton en plant de zaadjes in deze gaten. Het is ook mogelijk om een stuk aluminiumfolie om de stam van een al bestaand plantje te wikkelen.

4. Maak de vaat schoon

Wanneer de ruwe kant van je spons niet genoeg is voor vet en etensresten, gebruik dan een opgevuld stuk folie om je bakplaten schoon te vegen. Aluminiumfolie werkt net zo goed op een vuile grill.

5. Schaar slijpen

Vouw een stuk aluminiumfolie meerdere keren om. Knip een paar rechte lijnen door de folie met een doffe schaar. Dit zorgt ervoor dat de scharen worden gereinigd en scherpt de messen aan.

6. Fotografische achtergrond

Aluminiumfolie is zeer glanzend en kun je in allerlei vormen buigen. Door het aluminiumfolie te kreukelen, zorg je ervoor dat het licht dat binnenvalt, in allerlei verschillende richtingen wordt teruggekaatst. Dit creëert een mooi achtergrond voor het maken van foto’s.

Gerelateerde berichten

Het robuuste fundament van moderne constructies

In de wereld van de bouw en infrastructuur worden betonplaten veel gebruikt voor verschillende projecten. Deze veelzijdige en duurzame materialen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden