Drukkerij wb

Afstandsbedieningen

Afstandsbedieningen

Geplaatst op

Een industriële afstandsbediening is in vele gevallen een uitstekende en vaak ook noodzakelijke toevoeging aan het proces in je bedrijf. We nemen in deze blog een aantal punten met je door die met deze afstandbediening samenhangen. Het is onze missie om je zo goed mogelijk te informeren als het gaat over zaken die spelen in het drukkerswezen, maar ook aanverwante zaken kunnen op onze site worden behandeld. 

In hoeverre is een industriële afstandsbediening handig in een drukkerrij?

Wanneer we kijken hoe het in een drukkerij eraan toe gaat, dan is natuurlijk belangrijk om te constateren dat er grote machines zijn waarmee gewerkt wordt en dat het in vele gevallen erg belangrijk is dat er een bepaalde afstand is tussen de operator en de machine die het werk doet. Met behulp van een industriële afstandsbediening is het mogelijk om processen op afstand te bedienen. Je kunt niet spreken van een standaard industriële afstandsbediening, dergelijke apparaten worden vaak op basis van maatwerk in elkaar gezet door een expert op dit gebied. Wij raden je aan om eens te gaan praten met hetronic.nl, want zij hebben al duizenden afstandsbedieningen voor bedrijven van over de hele wereld gemaakt. 

Hoe werkt een industriële afstandsbediening? 

We zijn in onze wereld omgeven door vele apparaten die soms op een ondoorgrondelijke wijze met elkaar samenwerken. Voor veel mensen is het herkenbaar, ook als het gaat over een industriële afstandsbediening. Hoe werkt zo’n ding nu eigenlijk? In principe werkt hij met een radiografische verbinding tussen een zender (de afstandsbediening) en de ontvanger (die het proces in de machine controleert). Het is erg prettig dat deze techniek nu eens niet verbonden is met het internet, waardoor de veiligheid van de interne processen in je bedrijf natuurlijk omhoog gaat, omdat er zoveel minder kans is dat iets gehackt wordt. Dat is voor veel ondernemers alweer een zorg minder.

We komen de industriële afstandsbediening tegen bij bijvoorbeeld processen die te maken hebben met zeer hoge temperaturen, denk maar bijvoorbeeld aan ijzer gieten, of wanneer er zeer zware vrachten getild worden en verplaatst. Mensen hoeven dan niet dicht bij de vracht te komen. Zo’n industriële afstandsbediening gaat dus eigenlijk uit van het motto: afstand is veiligheid.

Gerelateerde berichten

Het robuuste fundament van moderne constructies

In de wereld van de bouw en infrastructuur worden betonplaten veel gebruikt voor verschillende projecten. Deze veelzijdige en duurzame materialen...

Lees meer

Wat zijn de beste materialen voor het bouwen van een eigen bureau?

Thuiswerken is sinds de coronacrisis steeds belangrijker geworden. Of je nu studeert, een werknemer bent of gewoon een plek nodig hebt om creatief...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden