Drukkerij wb

Cross pen laten graveren

Cross pen laten graveren

Geplaatst op

Pennen van het merk Cross zijn de Cadillacs onder de schrijfwaren. Het merk bestaat al ruim 170 jaar en pennen van Cross kenmerken zich met name door het chique en elegante design. De meest succesvolle collectie, werd in 1946 gelanceerd en tot vandaag de dag nog steeds verkocht onder de oorspronkelijke naam Cross Century. Cross pennen zijn niet alleen schitterend om te zien, maar ook nog een zeer functioneel. Het bolde design zorgt voor een degelijke pengreep en het maakt de pennen uitermate geschikt om te worden voorzien van een inscriptie of gravure.

Een succesvol familiebedrijf

Het familiebedrijf Cross werd opgericht in 1846 op Rhode Island in de Verenigde Staten en is een van de oudste pennen fabrikant ter wereld. Het bedrijf werd opgericht door Richard Cross en later geleid door zijn zoon Alonzo Cross Na een succesvolle beursgang werd het bedrijf in 2013 verkocht en nam het in 2014 een van haar grootste concurrenten, Sheaffer, over. Het bedrijf is tot op de dag van vandaag gevestigd op Rhode Island en de officiële leverancier van de pennen die door de president van de Verenigde Staten tijdens officiële ondertekeningen worden gebruikt.

Vrouw, Meisje, Mensen, Vrouwelijke, Hand, Opmerking

Diverse soorten Cross pennen

Cross ontwikkelde in de 19e eeuw de eerste versie van wat we nu kennen als de balpen. Later ontwikkelde Cross verschillende varianten van de vulpen, waaronder een kalligrafeer pen. Naast allerlei verschillende soorten pennen, ontwikkeld Cross tegenwoordig ook allerlei randproducten, zoals elegante pennenbakken en –dozen. Tussen 1970 en 1980 was de Cross pen een absolute must voor professionele schrijvers en dat heeft mede bijgedragen aan het enorme succes van Cross.

Koffie, Pen, Notebook, Cafeïne, Cup, Espresso

Een Cross pen laten graveren

Door de dikte van de pengreep van een Cross pen, laat deze zich uitstekend lenen om een gravure of inscriptie op te laten plaatsen. Cross pennen zijn relatief prijzig, maar zeker niet onbetaalbaar. Een gravure laten aanbrengen kost daarnaast wat extra’s en de uiteindelijke prijs hangt af van het soort gravure. Wilt u een Cross pen laten graveren, dan kunt u hiervoor terecht bij verschillende webwinkels, maar ook fysieke winkels bieden de mogelijkheid een Cross pen te laten graveren. Verder kunt u natuurlijk ook gewoon een Cross pen kopen en deze bijvoorbeeld bij een juwelier van een inscriptie of gravure laten voorzien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden