Drukkerijen hebben een vloer nodig die goed stevig is. Hiermee wordt bedoeld dat de vloer veel kan verdragen zonder zichtbare schade. Een vloer die hier perfect bij past is de grindvloer. 

Een grindvloer is een vloer die geen scheuren, naden of groeven heeft. De vloer bestaat uit verschillende grindkorrels die zijn verbonden met epoxyhars. Er zijn verschillende mogelijkheden bij de uiteindelijke afwerking van de G-vloeren grindvloer. Zo heb je de keuze in korreldikte, kleur en uiteindelijke afwerking. Doordat je de vloer zo kunt aanpassen naar je eigen voorkeur, is het een heel geliefde vloer. 

Voordelen van een grindvloer

Zoals eerder vermeld is de grindvloer een naadloze vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer kan worden aangelegd in eender welke ruimte. Het ontbreken van naden vergroot de ruimte en zorgt voor een stijlvolle look. Een extra voordeel is dat een naadloze vloer ervoor zorgt dat er zich nergens vuil kan ophopen. Op die manier blijft de werkplaats goed proper.

De grindvloer is een vloer die waterafstotend is en brandwerend. Hierdoor is het mogelijk om de vloer in alle ruimtes van de drukkerij aan te leggen. Aangezien de gekende structuur van de grindvloer kan deze vloer zonder problemen gecombineerd worden met vloerverwarming. De structuur zorgt er namelijk voor dat de warmte er makkelijk kan doordringen. 

Zoals eerder vermeld is het van belang om een stevige vloer te hebben in een drukkerij. Er wordt vaak gewerkt met zware machines en veel heen en weer gewandeld. Hiervoor is de grindvloer perfect. De vloer is erg sterk en krasbestendig. De stevigheid van de vloer maakt het echter niet onaangenaam om erover te wandelen. Het epoxyhars geeft de vloer een zacht gevoel. De vloer neemt ook snel de omgevingstemperatuur aan waardoor de vloer nooit echt koud aanvoelt. Hoewel je hier waarschijnlijk niet veel van zult merken wanneer je werkt in een drukkerij, is het toch een fijn extra pluspuntje.