Drukkerij wb

De meest voorkomende redenen van ontslag in de drukkerij

De meest voorkomende redenen van ontslag in de drukkerij

Geplaatst op

Na jaren trouwe dienst heeft de baas opeens slecht nieuws. We moeten je laten gaan. De drukkerij is tegenwoordig een moeilijke business waar veel minder geld in omgaat dan voorheen. Ben je onterecht ontslagen? Schakel dan het juridisch centrum in. Bespreek je rechten en bekijk of je terecht bent ontslagen of dat het eigenlijk niet helemaal zuiver is. Dit zijn de meest voorkomende redenen van ontslag in de drukkerij:

Bezuinigen

Vroeger ging er veel geld om in de drukkerij. Het waren gouden tijden. Drukken was een ambacht waar met respect naar gekeken werd. Tegenwoordig zijn thuisprinters steeds beter geworden en gaat steeds meer marketing is digitaal. Geen flyers meer, marketingfolders, papieren campagnes, noem maar op. Daarnaast worden businesskaartjes en “simpel” drukwerk uitbesteed aan de grote jongens die standaard designs printen. Er zit geen ziel meer in de drukkerij. Sinds de economische crisis van 2008 zijn drukkerijen met bosjes omgevallen. 

Diefstal

Tja, dat is gewoon niet handig en wanneer bewezen kan worden dat je hebt gestolen, dan zal dit in elk bedrijf reden zijn tot ontslag. Verrassend vaak komt dit voor in bedrijven, ook in de drukkerij.

Niet goed presteren

Dit is een lastige kwestie, omdat het erg subjectief is. Een werkgever moet meerdere feiten op papier hebben staan, bijvoorbeeld bij evaluaties, bijvoorbeeld voorbeelden die aantonen dat je niet bekwaam je werkzaamheden kunt uitvoeren. Een erg lastige taak dus voor de werkgever. Je kunt in Nederland niet zo snel zomaar ontslagen worden als je je werk niet goed doet (tenzij je veel schade maakt natuurlijk).

Ongeoorloofd gedrag

Ga je je boekje te buiten of word je hier van beschuldigd? Dan kan het een lastige tijd voor je worden! Onderwerpen die hiermee samenhangen zijn: seksuele intimidatie, alcohol en drugsgebruik, geweld of bedreiging. Dit soort gedrag hoort niet thuis op de werkvloer, of ergens anders. Het is raadzaam om altijd deze situatie met een jurist te bespreken om te zien wat de mogelijkheden voor een verweer zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden