Tegenwoordig een website laten maken is heus niet zo moeilijk als je denkt. De markt is overspoeld met websitebouwers en daarnaast bestaat er altijd de mogelijkheid om van een kant-en-klare oplossing gebruik te maken. Afhankelijk waar je voor kiest, een beetje algemene kennis is altijd meegenomen. Tevens ben je daardoor in staat een betere inschatting te maken van de kosten.

Gratis stockfoto met aantekeningen, balpen, bedrijf

Basisfactoren bij het laten maken van een website

Wil je niet met de rompslomp zitten om alles zelf uit te zoeken? Of speelt tijd een belangrijke factor en richt je je liever op zaken waar je wel goed in bent? Een website laten maken door een professionele partij is de oplossing. In zo’n geval dien je je vooraf wel even voor te bereiden. Het is namelijk handig voor een webdesign bureau als ze bij voorbaat de basisfactoren kennen. Denk maar bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Om wat voor type bedrijf gaat het?
  • Ben je een starter of is er sprake van een gevestigd bedrijf?
  • Wie zijn de concurrenten?
  • Speelt mobiel gebruik een belangrijke rol?
  • Heb je al een domeinnaam?
  • Is er al een logo aanwezig en voor welke kleurencombinatie ga je?
  • Kies je voor een bestaand CMS-systeem of maatwerk?

Kortom, een aantal belangrijke punten die je alvast op weg helpen.

Keuze maken voor WordPress

Wil je geen maatwerk vanwege het kostenplaatje? Gebruikmaken van een bestaand CMS-systeem is een handige optie. In zo een geval is een WordPress website aan te raden. Ben je namelijk een beetje handig met computers en is er wat kennis van programmeertalen aanwezig, dan kom je op eigen houtje een heel eind met WordPress. Het mooie is, dat er gratis sjablonen aanwezig zijn. Zo heb je binnen een mum van tijd een eigen look waar je alleen nog de kleuren van moet veranderen en zorgen voor de inrichting. Uiteraard is het uitbesteden van een WordPress website aan een derde partij ook altijd