Drukkerij wb

De voordelen van outplacement voor de werkgever

De voordelen van outplacement voor de werkgever

Geplaatst op

Als werkgever heb je veel voordelen wanneer je kiest voor een outplacement. In deze blog beschrijven we waarom het verstandig kan zijn om voor een outplacement amsterdam te kiezen.  

Focus op nieuw werk

Als werkgever zullen er altijd situaties ontstaan waarbij je een werknemer moet ontslaan. Dit doet de werknemer altijd pijn. Om dit gevoel een beetje te doorbreken, kan je samen met je werknemer op zoek gaan naar een nieuwe baan. Op deze manier kan je deze persoon misschien wel een nieuwe baan aanbieden. Zo zorg je er voor dat beide partijen op een goede manier afscheid van elkaar kunnen nemen. 

Tevreden werknemers en beter imago

In tegenstelling tot een normale ontslagprocedure kan de outplacement een positief effect hebben op de bedrijfsreputatie. Wanneer de werkgever en de werknemer op een goede manier uit elkaar gaan, zal dit ervoor zorgen voor meer betrokkenheid en productiviteit onder de werknemers. Daarnaast zal de ontslagen werknemer eerder alle werkzaamheden netjes uitvoeren en positief tegenover het bedrijf staan. 

Besparen

Outplacement kan ook financieel positief uitpakken. Hierbij kan je denken aan juridische kosten als gevolg van een onderhandeling. Wanneer je zo’n outplacement aanbiedt bij de werknemer, is er een grotere kans dat diegene de ontslagvoorwaarden zal accepteren. In Nederland is de bescherming van de werknemer aanzienlijk. Je dient hierbij alle mogelijke zorgvuldigheid in acht te nemen. Outplacement kan dit proces voor beide partijen makkelijker maken. 

Meer tijd

Een ontslag kan er flink inhakken, als werkgever wil je natuurlijk het liefst bezig zijn met jouw kernactiviteiten. Wanneer je een outplacementbureau inschakelt zal deze het grootste deel van het ontslag proces op zich nemen. Verder zal je merken dat de tijd die je wel besteedt aan het begeleiden naar nieuw werk, een positieve insteek heeft. Het bureau dat je hebt ingeschakeld, kan ook nog voor beide partijen als sparringpartner dienen. Dit maakt het ontslagproces een stuk makkelijker.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden