Tegenwoordig kun je heel simpel met behulp van verschillende gratis websites teksten of stukken tekst vertalen. Je kopieert de tekst die je wilt vertalen, plakt deze in de online vertaalmachine, kiest de taal waar je de tekst in wilt vertalen en klikt op start. Echter, het gebruiken van online vertaalmachines zorgt helaas vaak voor grammaticale fouten. Daarnaast wordt de tekst letterlijk vertaald waardoor de tekst niet is geschreven op een manier die aantrekkelijk is voor de lezer die de vreemde taal spreekt. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een goed vertaalbureau.

Waarom een vertaalbureau?

Een vertaalbureau is een organisatie die gespecialiseerd is in het vertalen van bijvoorbeeld documenten of webpagina’s. Wanneer je een goed en passend vertaalbureau kiest om mee samen te werken dan zul je hier verschillende voordelen van ervaren. 

Als eerste heeft een vertaalbureau bijvoorbeeld meerdere vertalers in dienst. Deze vertalers zijn vaak gespecialiseerd in diverse talen. Zo kan een vertaalbureau ervoor zorgen dat er voor elke tekst een passende vertaler is. Deze vertaler heeft kennis over de tekst, maar ook over de cultuur en sociale aspecten in het land. 

Een tweede voordeel aan het samenwerken met een goed vertaalbureau is de snelle levertijd. Als je gaat samenwerken met een freelancer dan kan het zijn dat je enige tijd moet wachten tot de freelancer jouw opdracht af heeft. Een vertaalbureau heeft meerdere vertalers in dienst waardoor de wachttijden niet of nauwelijks aanwezig zijn. Daarnaast kun je bij een vertaalbureau vaak spoedvertalingen aanvragen.

Wanneer je bijvoorbeeld gaat samenwerken met Machielsen, een goed vertaalbureau dat ook gespecialiseerd is in contentmarketing en SEO-teksten, dan zal de vertaling van jouw tekst van hoge kwaliteit zijn. Dit komt omdat een vertaalbureau vaak de vertaling laat proeflezen door een extra vertaler voordat de vertaling naar de klant wordt gestuurd. Een freelancer of online vertaalmachine heeft deze tweede controle niet, waardoor je als opdrachtgever mogelijk een extra controle moet doen over de tekst.

Kortom: het samenwerken met een goed vertaalbureau brengt op het gebied van service en vertaling diverse voordelen met zich mee.

Gratis foto's van Een boek