Drukkerij wb

Een website laten maken

Een website laten maken

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een WordPress specialist en wil je een website laten maken? Als je zelf niet beschikt over de benodigde kennis voor het laten maken van een website, dan is het een goed idee om gebruik te maken van een expert. Een WordPress specialist kan je helpen met het in elkaar zetten van een mooie, goed functionerende website. Voordat je begint met het in elkaar zetten van een website, wil je natuurlijk zelf verschillende aanbieders kunnen vergelijken. Je moet dus wel weten waar je op moet letten bij het bouwen van een website. Alleen dan kun je iets zinnigs zeggen over het eindresultaat.

Waar moet je op letten

Het eerste waar je op wilt letten bij het bouwen of laten bouwen van een nieuwe website, is de domeinnaam. De domeinnaam is een belangrijk onderdeel als het gaat om het visitekaartje van je website. Ook is de domeinnaam belangrijk voor vindbaarheid. Een domeinnaam die te lang is zal moeilijk gevonden worden terwijl een domeinnaam die goed te onthouden is makkelijker bezoekers naar je website zal trekken. Naast de domeinnaam zelf moet je ook nadenken over de extensie van de domeinnaam. Wil je bijvoorbeeld internationaal opvallen, dan kun je beter kiezen voor .com. Wil je alleen in Nederland actief zijn, dan is een internationale extensie vaak alleen maar afleidend.  

Wanneer is een content managementsysteem belangrijk

Kies ook het juiste content managementsysteem voor je website. Dit is vooral belangrijk wanneer je zelf je website wilt gaan onderhouden. Bij het aanpassen van teksten en pagina’s wil je wel over een systeem beschikken dat je gemakkelijk zelf kunt gebruiken, zodat je niet steeds naar het marketingbureau hoeft te bellen wanneer je iets wilt veranderen op de website. WordPress is een systeem dat zich uitstekend leent voor het ontwerpen en beheren van je eigen website. Het systeem is makkelijk te bedienen en als je niks hebt met coderen dan krijg je niet te maken met coderen. Naast het kunnen veranderen van je website en het makkelijk kunnen aanpassen van teksten wil je ook letten op het responsive design van de website. Een website met een responsive design past zich aan op het apparaat waarop de website wordt weergegeven. De pagina zal dus een ideale weergave hebben voor de mobiele telefoon, de tablet en de desktop.

Wat is de doel van je website?

Houd ook rekening met het doel van je website. Zorg ervoor de teksten en knoppen zo zijn neergezet dat de bezoeker wordt geleid naar het doel. Dit doel kan verschillende dingen zijn. Zo kan het doel zijn dat de bezoeker iets koopt, of dat de bezoeker zich inschrijft voor je nieuwsbrief. Een effectieve website is zo ingericht dat de bezoeker wordt uitgenodigd om te doen wat jij wilt dat deze doet. De afbeeldingen op de website moeten de teksten aanvullen en indien mogelijk zelfs versterken. Hiernaast is het ook vooral belangrijk dat de website goed functioneert. Een website die vastloopt of gewoon slecht werkt is vaak een reden voor de bezoeker om naar een andere website te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden