Je kent het ongetwijfeld wel. Een taart, voorzien met een prachtige foto. Een leuk cadeau voor speciale gelegenheden, zoals een verjaardag, trouwerij, promoties etc. Je kunt natuurlijk bij diverse bakkerijen een taart bestellen met een foto. Maar hoe gaat dat precies in zijn werking? Leer via deze blog wat je nodig hebt om foto’s te laten drukken op een taart.

Wat heb ik allemaal nodig?

De volgende onderdelen heb je nodig voor het printen van eetbaar drukwerk voor op je taart:

  • Eetbare inkt
  • Eetbaar papier
  • Een ongebruikte en schone printer

Het belangrijkste wat je nodig hebt is eetbare inkt. Het printen met eetbare inkt is eigenlijk heel eenvoudig. Het werkt namelijk op dezelfde manier als het printen met normale inkt. Je stopt eetbare papier en inkt in een printer en je kunt beginnen, er is dus niets complex aan. Om het beste resultaat te behalen willen we voordat je begint voorbereiden met extra tips.

Kies een schone printer

Maak geen gebruik van een al gebruikte printer! Het is namelijk levensgevaarlijk om een gebruikte printer te gebruiken. Je gaat namelijk eetbare inkt plaatsen in de printer, maar als er nog resten van oude inkt in de printer zit dan is dit schadelijk voor je gezondheid. Inkt is giftig en deze stoffen wil je dus niet in je lichaam hebben. Niet alle printers zijn geschikt voor het printen van eetbare inkt. Let dus bij aanschaf of de printer geschikt is voor gebruik.

Eetbare inkt

Inkt die in de normale printer gaat is dus supergiftig. Gelukkig bestaat er ook een type inkt dat geen schadelijke stoffen bevat. Deze zijn geschikt om te eten en te gebruiken voor allerlei drukwerk. Eetbare inkt wordt net als normale inkt in een cartridge gestopt. Deze kun je plaatsen in een printer die dit type inkt ondersteunt. Sluit de printer aan je computer en de rest gaat precies hetzelfde als bij een normale printer.

Eetbaar papier

Met eetbare inkt ben je dus al voorzien van de kleuren, maar je hebt nu nog eetbaar papier nodig. Dit type papier staat ook wel bekend als fondant of icing papier. Dit is dus niet schadelijk om op te eten en is daarnaast ook sterk genoeg om iets op te laten printen. Let bij het aanschaffen van eetbaar papier op de ingrediënten. De een is namelijk zoeter dan de ander. Maak je een zoete taart of wil je juist geen zoete taart? Let dus goed op bij het aanschaffen van eetbaar papier.

Wat kan ik allemaal printen?

In principe kun je alles printen wat je normaal ook gewent bent van de gebruikelijke printer. Heb je een mooie foto, logo of wil je een stuk tekst uitprinten? Het is allemaal mogelijk. Zolang je maar gebruik maakt van een ‘schone’ printer, eetbare inkt en eetbare papier. Met deze spullen ben je klaar om je eigen taart te versieren met allerlei geprinte versiersels!