Drukkerij wb

Internationale zending versturen: hier moet je op letten

Verpakking

Internationale zending versturen: hier moet je op letten

Geplaatst op

Nu de e-commerce markt groeit, wordt het alsmaar belangrijker om je internationale zendingen zo goed, snel en goedkoop mogelijk te versturen. Er komt namelijk flink wat kijken bij het versturen van pakketten en pallets wereldwijd. In dit artikel vind je nuttige informatie hierover, zoals de verzendtarieven, douanedocumentatie en verpakkingen. Na het lezen van deze tips is het versturen van een zending naar het buitenland geen enkel probleem meer.

Hoe zending verpakken?

Je wilt natuurlijk dat jouw zending heel aankomt. Vergelijk daarom verschillende soorten verpakkingen en verstuurmogelijkheden, zoals transportkisten, dozen en pallets. Voor grote verzendingen raden we transportkisten van hout, multiplex en betonplex aan. Hiermee verstuur je een zending beschermd en waterdicht. Ook kunnen deze vaak op maat voor je worden gemaakt. Hiermee bespaar je op transportkosten en weet je in ieder geval dat je zending heel aankomt.

Documenten voor de douane

Het is belangrijk om vooraf goed uit te zoeken welke documenten je moet invullen voor de douane. Slechte douanedocumentatie, zoals een slecht of verkeerd ingevulde douanefactuur, kunnen de zending flink vertragen. Lees je daarom vooraf goed in over douanedocumentatie en schakel indien nodig een expert in die je hierin kan ondersteunen. Zo moet een douanefactuur aan een aantal eisen voldoen; je moet maar net weten welke.

Verzendtarieven

Het verzenden van bestellingen wereldwijd wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen om concurrerende tarieven aan te kunnen bieden. Onze tip: vergelijk verschillende vervoerders, zoals TNT, DHL en FedEx. Door tarieven te vergelijken vind je voor jou de goedkoopste optie. Misschien kun je wel een deal sluiten met een van deze vervoerders. Je kunt er ook voor kiezen om een tussenpartij – een vergelijker – te zoeken en via daar je zendingen te versturen. Deze tussenpartijen maken vaak afspraken met vervoerders waardoor het goedkoper is om via hun je zending te versturen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden