Drukkerij wb

Leegloop in de drukkerij: hoe vul je openstaande vacatures?

Leegloop in de drukkerij: hoe vul je openstaande vacatures?

Geplaatst op

De printmediaindustrie is de afgelopen jaren aan het leeglopen. Steeds meer gebeurt online waardoor papier overbodig wordt. Er gaan er steeds meer drukkerijen ten onder. Een bijkomend probleem is dat veel vakspecialisten met pensioen gaan of meer kansen zien in een andere industrie (vergrijzing). Als je iemand nodig hebt met genoeg ervaring en kennis zul je hoogstwaarschijnlijk lang moeten zoeken en veel investeren. In deze blog geven we daarom tips hoe je personeel kunt werven in de lastige grafische industrie. 

Schakel de hulp in van recruiters

Een van de makkelijkste manier om aan goed personeel te komen is om de expertise van professionals in te schakelen. EN HR solutions is de perfecte kandidaat om jou te helpen aan bijvoorbeeld een geschikte drukker, grafisch vormgever of account manager. Het grote voordeel van een recruitmentbureau inschakelen is dat je zelf geen energie hoeft te steken in het vinden van juiste mensen. Er wordt voor jou gezocht en uiteindelijk bepaal jij wie een juiste match is. 

Gebruik je eigen website en kanalen

Zelf kun je ook al veel doen om kandidaten te lokken. Gebruik bijvoorbeeld je eigen social media kanalen of website. Je website moet een toegewijd gedeelte hebben waar mensen kunnen zien wat de huidige openingen zijn. Wat je veel ziet bij bedrijven is de pagina: “werken bij drukkerij blabla?”. Recruiters die een werknemer vertegenwoordigen (in plaats van werkgever) kijken ook naar deze vacature openingen om jullie bedrijf een kandidaat aan te dragen. Je social media kanalen zijn ook extreem belangrijk om het woord de wereld in te slingeren dat jullie op zoek zijn naar medewerkers. Als je bijvoorbeeld op LinkedIn een interessante post maakt waarin je creatief laat blijken op zoek te zijn naar nieuw talent kun je ervan uitgaan dat hij geliked of zelfs gerepost wordt. Het doel is om door mensen met een groter bereik dan dat van jullie geliked te worden. Zo bereik je de meeste mensen.

Printmedia

Als drukker is je specialiteit natuurlijk drukwerk. Waarom zou je dat dan niet op een creatieve manier gebruiken? Maak interessante, grappige, en slimme vacature flyers en verspreid ze op beurzen of grafische scholen. Zo laat je jullie drukwerk zien en laat je mensen weten op zoek te zijn.

Gerelateerde berichten

Het robuuste fundament van moderne constructies

In de wereld van de bouw en infrastructuur worden betonplaten veel gebruikt voor verschillende projecten. Deze veelzijdige en duurzame materialen...

Lees meer

Wat zijn de beste materialen voor het bouwen van een eigen bureau?

Thuiswerken is sinds de coronacrisis steeds belangrijker geworden. Of je nu studeert, een werknemer bent of gewoon een plek nodig hebt om creatief...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden