Drukkerij wb

Mediation bij een arbeidsconflict

Mediation bij een arbeidsconflict

Geplaatst op

Van oudsher komt een mediator in het spel wanneer er twee ex-partners zijn die met elkaar buiten de rechtszaal tot een overeenstemming willen komen. Het voordeel van mediation is dat er geen openbare zitting is en dat de sfeer ook totaal anders is. Bij mediator Apeldoorn kun je terecht in het geval van een scheiding. Het is echter ook mogelijk om mediation bij een arbeidsconflict te betrekken. Over dit onderwerp willen we je graag wat meer vertellen. 

Wat is mediation? 

Bij mediation gaat het over de bemiddeling bij conflicten en dan wel door iemand die neutraal onafhankelijk buiten het conflict staat. Er wordt dus geen oordeel uitgesproken noch partij gekozen. Het hele proces wordt door de mediator geleid. Zo is er de ruimte om alle persoonlijke verwachtingen, zorgpunten of eventuele wensen onder de aandacht te brengen. In principe gaat het erover dat een constructieve communicatie wordt opgebouwd zodat er gewerkt kan worden aan oplossingen die helder en duurzaam zijn. Zo gezien is een conflict een groeikans.

Vertrouwelijke sfeer

Het voordeel van mediation is dat het plaatsvindt in een vertrouwelijke sfeer. Dit hele traject is gebaseerd op vrijwilligheid en elke deelnemer kan met de mediation stoppen wanneer hij of zij het niet meer zinvol acht. Daarnaast moet je wel als deelnemer je volledig inzetten en beloven dat alle gesprekken vertrouwelijk zijn, alles blijft dus binnen de muren van het mediationkantoor. Op deze manier zijn mensen geneigd veel beter naar elkaar te luisteren. Dan is het ook een stuk makkelijker om bijvoorbeeld twee conflicterende collega´s tot elkaar te laten komen en weer een constructieve samenwerking op te starten. Een conflict tussen werkgever en werknemer is met mediation te tackelen. Dit werkt bijzonder goed in gevallen waarbij beide partijen nog wel graag met elkaar door zouden willen of moeten, alleen niet precies weten hoe.

Wil je meer weten over wat mediation kan betekenen voor een relatie, dan is het slim om eens te kijken op de site: bmiddl.nl. Daar vind je ook veel meer informatie over mediation bij echtscheidingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden