Drukkerij wb

Tips bij het verbeteren van bedrijfsprocessen

Tips bij het verbeteren van bedrijfsprocessen

Geplaatst op

Zit jouw organisatie in een dal qua productiviteit? Of zie jij niet wat er beter kan? In deze blog gaan we het hebben over het verbeteren van bedrijfsprocessen. Er zijn namelijk nogal wat hindernissen waar een bedrijf tegenaan kan lopen. Als organisaties al jaren hetzelfde werken, is het bijvoorbeeld moeilijk om verbeteringen door te voeren. We geven je een paar tips om deze hindernissen te overwinnen.

Blijf focussen op verandering

Als er niks verandert, zul je waarschijnlijk niet slechter worden maar ook niet beter. Verandering is dus “key”. Het probleem is dat mensen niet zo happig zijn op verandering. Een organisatie veranderen kost daarom tijd en kun je het beste langzaam, stapsgewijs doorvoeren. Het is belangrijk om te veranderen, als daar maar wel een idee achter zit. Wees continue op zoek naar verbetering en verbetering zal volgen. Ben je een projectmanager? Een goede manier om snel verbeteringen te vinden in een team of bedrijfsproces is om een lean six sigma black belt te verkrijgen. Lean Six Sigma is namelijk een bewezen methode om procesmatig problemen op te lossen en om kostenbesparingen te realiseren. Dit doe je niet alleen, maar samen met je personeel. Het is super belangrijk om je personeel bij het proces te betrekken omdat je anders op weerstand stuit. 

Houdt data bij

We raden aan om van alles data bij te houden: cijfers liegen niet. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopcijfers van je salesmensen of aan je productieaantallen. Door data te analyseren, zie je heel snel waar problemen liggen en dus waar je dingen kunt optimaliseren. Tegenwoordig begrijpen steeds meer bedrijven het belang van data-analisten, vandaar dat de universitaire studie tot data analist zeer in trek is. We raden aan om een data analist in te huren, aan te nemen, of zelfs een afdeling te maken voor het analyseren van jouw data. 

Stel een team samen om verbeteringen door te voeren en te managen

Als je weet waar de problemen liggen, is het maar de vraag hoe je dit gaat oppakken. Zoals aangegeven, kan personeel een probleem veroorzaken in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Zorg daarom dat je een team ontwikkeld van mensen die samen verandering op gang zetten. Dit maakt het hele proces een stuk makkelijker. Dit team moet ook verantwoordelijk zijn voor het uiteindelijke monitoren van de veranderingen. Het is immers makkelijk om weer terug te vallen in een oud patroon. Een gouden tip is om korte en lange deadlines in te schakelen. Zo hang je een doel aan de verbeteringen waardoor je personeel scherper blijft en kun je zien of de veranderingen echt nut hebben gehad.

Gerelateerde berichten

Het robuuste fundament van moderne constructies

In de wereld van de bouw en infrastructuur worden betonplaten veel gebruikt voor verschillende projecten. Deze veelzijdige en duurzame materialen...

Lees meer

Wat zijn de beste materialen voor het bouwen van een eigen bureau?

Thuiswerken is sinds de coronacrisis steeds belangrijker geworden. Of je nu studeert, een werknemer bent of gewoon een plek nodig hebt om creatief...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden