Om je scheiding door te komen zijn er een aantal tips die we je via deze blog mee willen geven. Omdat het een heftige tijd is, zullen veel mensen niet aan deze dingen denken, maar het is wel erg belangrijk. Dus daarom willen we je graag een beetje op weg helpen. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips. 

Vraag hulp

Wanneer je er niet uitkomt met elkaar is het slim om hulp te vragen. Alleen op deze manier kan ergere escalatie voorkomen worden. Een scheiding is heftig, maar een vechtscheiding des te meer. Zorg er dus voor dat je tijdig de diensten van een echtscheidingsadvocaat of mediator in de arm neemt. Wanneer er kinderen van jullie samen in het spel zijn, is het slim om direct een advocaat in de arm te nemen, want dit is namelijk verplicht in dat geval. Een mediator wordt soms ook door een rechter aangewezen. Deze professional is een stuk goedkoper dan een advocaat en heeft een objectieve blik op de zaak. Zo is het eenvoudiger om een vechtscheiding te voorkomen. Voor de officiële zaken waar een advocaat bij nodig is, zul je hem wel in moeten schakelen. Deze combinatie zien we de laatste jaren steeds meer. 

Vorm een dossier

Wanneer je een scheidingstraject ingaat is het belangrijk om alle documenten die relevant zijn, te verzamelen. Print alle belangrijke documenten uit. Zo kun je een compleet dossier aanleveren bij de advocaat en/of mediator. Wanneer je in een conflictsituatie terecht komt, is het goed om een duidelijk beeld over te brengen aan de professional die jouw juridisch bijstaat. Dat kan met een dossier stukken beter. Het is overigens in nog veel meer denkbare scenario’s een goede gang van zaken om een zo compleet mogelijk dossier aan te leveren. In een dossier zitten belastingzaken, aankoopbewijzen, documenten over gezamenlijk bezit en vermogen. 

Ga niet altijd voor de hoofdprijs

Soms is het beter om niet het onderste uit de kan te willen. Zo straal je uit dat je op een redelijke manier erin staat. Dat wil niet zeggen dat je je de kaas van het brood moet laten eten. Het hangt dus van de situatie af of je er met een gestrekt been ingaat om je doelen te bereiken, of dat je mild bent en oog hebt voor de “tegenpartij”. Of de scheiding een vechtscheiding is ja of nee, is een belangrijke factor in deze.