Drukkerij wb

Tips voor tijdens een echtscheiding

Tips voor tijdens een echtscheiding

Geplaatst op

Een echtscheiding is best heftig en je moet heel wat regelen. Daarom is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent. In deze blog beschrijven wij een aantal tips voor tijdens een scheiding. De onderwerpen die zoal aan bod komen zijn: de hulp van professionals, huwelijkse voorwaarden, hoe moet het met de kinderen?, en alimentatie. 

Schakel altijd professionals in

Zorg bij een echtscheiding dat je niks over het hoofd ziet. Daarom is het altijd aangeraden om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen, zij zijn hier namelijk dagelijks mee bezig. Doe dit dan ook zo vroeg mogelijk. Op deze manier neem je niet te snel een beslissing. Probeer met je (ex)partner in gesprek en overleg te blijven. Dit kan ook wanneer jullie beide een deskundige hebben ingeschakeld. Het inschakelen van zo’n deskundige wil natuurlijk niet meteen zeggen dat er sprake is van een vechtscheiding.

Huwelijkse voorwaarden?

Wanneer je een echtscheidingsadvocaat inschakelt zal diegene altijd vragen of er huwelijkse voorwaarden van toepassing zijn. Hier zijn veel financiële zaken geregeld. Hoe jullie financieel uit elkaar gaan, wordt bepaald door de inhoud van de voorwaarden. 

Hoe moet het met de kinderen?

Kinderen hebben vaak last van een schuldgevoel, tijdens een echtscheiding. Ouders zijn vaak te druk met hun eigen zorgen en emoties, dat de kinderen vaak vergeten worden. Ga daarom ook met je kinderen in gesprek. Laat hen hierbij ook weten dat er ook voor hen een professional kan worden ingeschakeld. Het is belangrijk, om samen met je voormalige partner, jullie kinderen te informeren. 

Alimentatie

Bij een scheiding en de vraag hoe je toekomst eruit gaat zien, komt ook het onderwerp alimentatie aan bod. Het uitrekenen van de alimentatie is maatwerk en helemaal afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Kijk daarom dus niet wat je hoort van anderen, wat zij betalen of krijgen. Laat dit dan ook door de professionals uitrekenen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden