Drukkerij wb

Tweedehands printer kopen?

Tweedehands printer kopen?

Geplaatst op

Heeft de zaak een nieuwe printer nodig voor op kantoor? Een gloednieuwe printer kan een behoorlijke investering zijn, zeker als je een nieuwe van een behoorlijke kwaliteit nodig hebt. Het alternatief is een gebruikte printer te nemen. Veel mensen hebben een vooroordeel over gebruikte producten. We vertellen in dit artikel meer over de voordelen van gebruikte printers

Gebruikte printer met nieuwe onderdelen 

Een gebruikte printer wordt ook wel een refurbished printer genoemd. Dit is een printer welke helemaal is nagekeken. Op het moment dat er enkele onderdelen zijn die niet meer optimaal werken dan zullen we deze worden weggehaald en worden vervangen door nieuwe onderdelen. Hierdoor koop je dus geen gloednieuwe, maar zeker nog wel een goed werkende printer. 

Investeer in andere dingen

Door te kiezen voor een gebruikte printer kun je behoorlijk wat geld besparen. Vooral als je in een heel specifieke kleuren laserprinter wilt investeren, kan de keuze voor een refurbished printer vele malen goedkoper uitpakken. Uiteraard is het sowieso verstandig om op kantoor duidelijk te maken dat er zoveel mogelijk in de cloud gewerkt moet worden. Als bedrijf kun je hierbij niet alleen geld besparen, maar ben je ook milieubewust bezig. Het geldt wat je hierbij bespaard kun je dan vervolgens ook in andere zaken investeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snellere computers of een office 375 pakket.  

Laser of een inkjetprinter

Ben je ervan overtuigd om een refurbished printer te nemen? Dan moet je alleen nog achterhalen welk type printer het beste past voor bij jou op de zaak. Er zijn namelijk nogal verschillen tussen de beide printers. Een laserprinter werkt over het algemeen beter dan een inkjetprinter en daarnaast is dit type printer ook nog eens goedkoper dan een inkjetprinter. Althans voor de lange termijn. Want de inkt cartridges zijn namelijk aan de dure kant, waardoor het gebruik van een kleuren laser printer op de lange termijn goedkoper is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden