Drukkerij wb

Wat zet jij op de gevel?

Wat zet jij op de gevel?

Geplaatst op

Je staat er pas bij stil als je zelf overweegt om je bedrijfsnaam, logo of wellicht een (commerciële) boodschap op de gevel te zetten: gevelreclame. Dan denk je wellicht aan neonletters, verlichte bedrijfslogo’s of misschien zelfs aan cortenstaal op natuursteen. Wie er even over nadenkt weet dat er veel mogelijk is op het gebied van gevelreclame. Maar wat zijn die mogelijkheden precies en wat is het beste voor welke gevel? 

Reclameborden

Wil je iets meer flexibiliteit dan reclame op de gevel alleen? Op een bord kun je vrijwel alles laten drukken: kleuren, logo’s en tekst. Je bent bovendien niet gebonden aam de gevel, want een bord kun je ook op een standaard laten plaatsen. 

Dat is met name handig als de gevel van je pand wat verder van de openbare weg staat en je met je bord bezoekers de weg wil wijzen. Dankzij een spot, gericht op je bord, gaat dat ook in het donker prima. Kies bij een wisselende boodschap eventueel voor een spandoek. Dit is gemakkelijk te vervangen en, net als een bord, los van de gevel te plaatsen. 

Lichtbakken en doosletters

Wat helemaal goed werkt in het donker zijn lichtbakken. Een vrij eenvoudige oplossing die tegenwoordig met LED-licht werkt en daardoor een stuk zuiniger is. Ook is het zeker geen noodzaak dat je logo of bedrijfsnaam in één lichtbak aan de gevel komt. Lichtbakken zijn ook als afzonderlijke letters of bedrijfslogo te maken. Zo ziet het er gelijk een stuk stijlvoller en bescheidener uit. Een alternatief voor lichtbakken zijn doosletters. Die hebben iets meer diepte, maar zijn eveneens fraai te verlichten.

Freesletters

Deze slanke letters van kunststof, aluminium of trespa zijn zowel binnen in een pand als op de gevel te gebruiken. Het is een relatief eenvoudige en vriendelijk geprijsde oplossing, al zijn er veel varianten. Freesletters beschikken zelf in principe niet over verlichting, maar kunnen wel door middel van een spot verlicht worden. Zo is je bedrijfsnaam of andere boodschap toch zichtbaar in het donker. 

Professionele ondersteuning bij gevelreclame

Juist als je er niet al te vaak bij stilstaat, is het een prettige gedachte dat je gevelreclame kunt overlaten aan professionals. Een specialist in gevelreclame zorgt niet alleen dat je letters op de gevel komen, maar helpt je ook bij een goed ontwerp en eventuele vergunningen. Want gevelreclame is niet in elke gemeente vrijblijvend. Mocht je nog niet helemaal weten wat je op de gevel zet, dan helpt een specialist je graag bij het maken van een keuze.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden