Drukkerij wb

Wat zijn de beste materialen voor het bouwen van een eigen bureau?

Wat zijn de beste materialen voor het bouwen van een eigen bureau?

Geplaatst op

Thuiswerken is sinds de coronacrisis steeds belangrijker geworden. Of je nu studeert, een werknemer bent of gewoon een plek nodig hebt om creatief bezig te zijn, een bureau blijft een essentieel onderdeel van het kantoor! Het kiezen van het juiste materiaal is hierbij enorm belangrijk. Enerzijds voor de sterkte en levensduur van het bureau. Anderzijds omdat het type materiaal ook een bepaalde sfeer creëert op jouw kamer of het kantoor. In deze blog worden de beste materialen voor het bouwen van een bureau besproken.

Een MDF plaat

MDF staat voor Medium-Density Fiberboard. Dit materiaal wordt veel gebruikt bij het bouwen van bureau doordat het betaalbaar en functioneel is. Een mdf plaat bestaat uit houtvezels die worden gemengd met een hars. Onder hoge druk wordt dit vervolgens samengeperst tot een dichte plaat. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatig en glad oppervlakte wat enorm geschikt is voor af te werken. Denk hierbij aan schilderen, lamineren, zagen, frezen en boren. Verder wordt een MDF plaat vaak gebruikt voor toepassingen zoals kasten, dressoirs, bedden en nachtkastjes.

Het unieke van een MDF plaat is dat je dus vrij accuraat jouw eigen vorm kunt bepalen. Je kunt dus het bureau geheel op jouw wensen en behoeften designen. Verder is een MDF plaat nauwelijks gevoelig voor uitzetting en krimp. Hierdoor zal jouw bureau enorm lang mee kunnen gaan!

Multiplex: Sterkte en Duurzaamheid

Naast een MDF plaat wordt het aangeraden om multiplex te gebruiken. Multiplex zijn eigenlijk platen die uit een oneven aantal fineerlagen bestaat. Deze fineerlagen zijn kruislings met elkaar verlijmd.

Het voordeel van Multiplex is dat het enerzijds minder hout gebruikt dan massief hout. Anderzijds is het ook nog eens steviger. Bureaus die van multiplex zijn gemaakt zijn daarom ook bestand tegen scheuren en krommingen. Dit betekent dat een bureau gemaakt van multiplex lang zal meegaan en de oorspronkelijke vorm zal behouden, ook bij dagelijks intensief gebruik.

Tot slot heeft multiplex ook een aantrekkelijke uitstraling. Het ziet er simpelweg heel erg natuurlijk en mooi uit. Dit is dus een erg goede keuze om te gebruiken voor jouw bureau!

Een MDF Plaat en multiplex gecombineerd

In het creëren van een bureau gaat het soms om het vinden van de ideale samenhang tussen verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld MDF-plaat en multiplex tegelijkertijd gebruiken. Het gladde oppervlak van MDF komt perfect van pas als het bureaublad, terwijl multiplex wordt ingezet voor de poten en het frame van het bureau.

Naast dat deze optie erg functioneel is heeft deze aanpak vaak ook een gunstig effect op het budget, aangezien multiplex soms kostbaarder is dan MDF. Door op deze slimme wijze gebruik te maken van MDF-plaat en multiplex, kun je een bureau creëren dat aan al je wensen voldoet zonder dat de kosten de pan uit rijzen.

Conclusie

Wil je dus een eigen bureau maken? Het is dan een goed idee om gebruik te maken van een combinatie van MDF-plaat en multiplex. Heel veel succes met het bouwen van jouw bureau!

Gerelateerde berichten

Het robuuste fundament van moderne constructies

In de wereld van de bouw en infrastructuur worden betonplaten veel gebruikt voor verschillende projecten. Deze veelzijdige en duurzame materialen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden