Drukkerij wb

Wat zijn de voordelen van een holding oprichten?

Wat zijn de voordelen van een holding oprichten?

Geplaatst op

Wanneer je een eigen bedrijf opricht, bijvoorbeeld in de grafische sector, dan zijn er een aantal mogelijkheden waarop je dit kunt doen, dit noemen we de bedrijfsvorm. Zo heb je de eenmanszaak, de vof, maar ook de bv. In deze blog nemen we de voordelen van een holding oprichten met je door. 

Diverse voordelen van een holding

Als je als bedrijf zijnde een holding opgericht, dan weet je zeker dat er een aantal zaken veilig gesteld worden. Hoe zit het in elkaar? Wanneer je een holding opricht betekent dit, dat er een holding bv bestaat en daaronder een aantal dochter bv‘s hangen. Deze laatste worden ook wel werkbv’s genoemd. Het hele idee is dat je waardevolle zaken, zoals intellectuele eigendomsrechten, vermogen en onroerend goed als een bedrijfspand, kunt onderbrengen in de holding. Met de werkbv of dochterbv, kun je vervolgens werken, opdrachten aannemen en andere zaken doen die passen bij een onderneming. Met deze laatste bv neem je bepaalde bedrijfsrisico‘s. Wanneer de werkbv failliet zou gaan, dan is het vermogen en alle andere zaken in de holdingbv, niet aanspreekbaar door schuldeisers. Daarnaast is het ook makkelijk om de belasting over verschillende bv’s te verdelen. Dit zorgt voor een verlaging van de belastingdruk. Ook is het veel makkelijker om een deel van je bedrijf te verkopen wanneer je gebruik maakt van een holding.

De voordelen van een bv

Het is duidelijk dat deze structuur een zekere bescherming biedt als het gaat over vermogen. Een bv oprichten biedt je privé vermogen bescherming. Als de bv failleert dan kunnen de schuldeisers alleen het vermogen in de bv aanspreken. Wanneer je een holdingstructuur opgezet hebt, waarin de meest waardevolle zaken ondergebracht zijn, dan kun je ook het aanspreekbare vermogen in de bv beperken.  Dat scheelt een boel stress in vele gevallen. Daarnaast maakt een bv het mogelijk om minder belasting te betalen, namelijk over winst en niet over reguliere inkomsten. Daarbij staat een bv een stuk professioneler dan bijvoorbeeld een eenmanszaak. 

Laat je altijd informeren door een expert op dit gebied. Veel succes met het oprichten van je bedrijf in de grafische sector! 

Gerelateerde berichten

Het robuuste fundament van moderne constructies

In de wereld van de bouw en infrastructuur worden betonplaten veel gebruikt voor verschillende projecten. Deze veelzijdige en duurzame materialen...

Lees meer

Wat zijn de beste materialen voor het bouwen van een eigen bureau?

Thuiswerken is sinds de coronacrisis steeds belangrijker geworden. Of je nu studeert, een werknemer bent of gewoon een plek nodig hebt om creatief...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden