Drukkerij wb

Wat zijn de voordelen van een infographic?

Wat zijn de voordelen van een infographic?

Geplaatst op

Heb je voor je bedrijf te veel informatie en wil je dit overzichtelijk in beeld brengen voor je klant? Dan is een infographic de ideale oplossing. Een infographic geeft makkelijk en overzichtelijk informatie aan de kijker en/of lezer.

Overzichtelijk

Een infographic geeft de kijker/lezer vrij veel informatie in één keer duidelijk weer. Daarnaast maakt het de informatie voorstelbaar. Een voorbeeld hiervan is grote aantallen. Als mensen een groot getal lezen, zoals 1.043.987, is dit veel, maar kunnen mensen zich er geen voorstelling bij maken. Door het af te beelden wordt het voor de kijker en/of lezer wel voorstelbaar. Hierdoor heeft een infographic ook meer impact dan een platte tekst en kun je datgene wat je wilt overbrengen duidelijker maken.

Eindeloze mogelijkheden

Een ander voorbeeld waarbij een infographic goed van pas kan komen, is wanneer je verschil in getallen wilt aanduiden. Dit kan in de vorm van een grafiek en kan dit verschil dus goed worden aangeduid door middel van een infographic. Verder zijn de mogelijkheden van een infographic eindeloos en kan dus helemaal aangepast worden aan jouw wensen. Welke iconen, kleuren en groottes van de afbeeldingen wil jij? Dit kan allemaal aangepast worden. Het is hierbij wel aan te raden om een infographic ontwerper in dienst te nemen.  

Een ontwerper

Nu is het duidelijk waarom een infographic erg handig kan zijn, maar hoe maak je een infographic? Er zijn een aantal elementen die erg belangrijk zijn. Een infographic moet namelijk wel overzichtelijk blijven, hierdoor is het belangrijk om de infographic niet te overstromen met afbeeldingen en informatie. Ook is het handig om een bepaalde rust te bewaren in het kleurenpalet dat je gebruikt. Hierdoor zal het ook rustig, duidelijk en overzichtelijk blijven voor de kijker/lezer. Dit is lastig om zelf te bepalen en uit te voeren, hierdoor is het handig om een infographic ontwerper te vragen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden