Wil je een mooi product leveren aan je klanten, waarbij een schitterende presentatie of design hoort, dan is het zaak om contact op te nemen met een professionele drukkerij. Zo is het mogelijk om goed beslagen ten ijs te komen op het visuele vlak. Welke afdelingen zijn er eigenlijk in een drukkerij? We nemen ze hieronder even met je door.

Drukkerij

Het is duidelijk dat een drukkerij de afdeling drukkerij heeft. Daar staat de machines die met kleuren gevuld op basis van computer input de verschillende grafische ontwerpen en drukken. Het is mogelijk om dit zeer secuur te doen en zo klanten te voorzien van hun eigen ontwerpen of die je in opdracht voor ze gemaakt hebt. Dan maken we dus even een zijsprongetje naar de ontwerpafdeling die eventueel bij een drukkerij kan zitten. 

Logistiek

Zoals heel veel bedrijven is de drukkerij uitgerust met een heuse logistieke afdeling. Er wordt hier vaak gebruik gemaakt van houten pallets. Daarop staan alle producten, deze zorgen ervoor dat tijdens vervoer de spullen stevig staan. Houten pallets zijn de meest gekozen pallets waarmee gewerkt wordt in de industrie.

Verdere afdelingen

Er zijn nog meer afdelingen die in een drukkerij gevonden kunnen worden, bijvoorbeeld de stanserij en de afwerking. Beide afdelingen zorgen voor een laatste preparatie van het product. De eerste afdeling houdt zich bijvoorbeeld bezig met doosjes de laatste kan zich vaak bezig houden met eventuele laatste aanpassingen aan het product.

Samenwerkingen

Dat kan heel goed zijn dat een uitgeverij, drukkerij en ontwerpbureau samenwerken aan opdrachten. Er is dus een samenwerkingsverband tussen drie bedrijven gaande, of het kan ook zo zijn dat deze drie schijnbaar gescheiden zijn, maar van dezelfde eigenaar zijn. Bedrijfs- of samenwerkingsstructuren zijn fluïde en komen niet altijd op dezelfde manier tot stand. Wanneer je houdt van creatieve arbeid, dan is een van de bovengenoemde soorten bedrijven echt iets voor jou. Ben je meer geïnteresseerd in het procesmatige van de drukkerij, dan is de drukkerij en haar machines misschien meer iets voor jou. Veel plezier met het ontdekken van de drukkerij mocht je een sollicitatie willen wagen.