Drukkerij wb

Zelf vlaggen laten maken

Zelf vlaggen laten maken

Geplaatst op

Vlaggenmasten stralen wel echt iets uit. Dus wanneer je een kantoor hebt met een parkeerplaats, dan wil je er misschien net even wat meer uit halen. We nemen interessante dingen met je door als het gaat over vlaggen en vlaggenmasten. 

Wat heb je aan een vlag? 

Het is mogelijk om een vlag te ontwerpen en deze te laten maken. Zelf dingen laten drukken is iets wat veel bedrijven graag laten doen. Er zitten natuurlijk voordelen aan, we nemen ze met je door: 

Promotie

Wanneer je een logo ontwerpt zul je je bedrijf op een grafische manier voor het voetlicht kunnen brengen. Maak dus een mooi logo dat past bij je bedrijfsidentiteit. Daarbij is een slogan of een missietekst natuurlijk ook erg belangrijk. Je kunt dit op een vlag laten maken. Meestal zie je een figuur op een vlag. Een tekst laat je doorgaans vaker op kleding bedrukken. 

Statuur

Wanneer je een vlag in een vlaggenmast hebt, dan zie je direct dat er een bepaalde statuut vanuit gaat. Een vlag die vrolijk in de wind wappert maakt dat je bedrijf in de publieke ruimte aanwezig is op een subtiele wijze. 

Een vlag of kleding laten maken

Er zijn bedrijven waar je heel gemakkelijk een vlag kunt laten maken. Daarbij is het ook zo dat je een vlaggenmast kunt aanschaffen en laten plaatsen (soms bij dezelfde bedrijven) op deze manier is het mogelijk om direct het plaatje compleet te hebben. Bij vlagonline.nl vind je geweldige designopties. Kijk eens op hun website en laat je zeker informeren. 

Feitjes over vlaggen

Leuke feitjes over vlaggen willen we je natuurlijk niet onthouden: 

Vlaggen verbranden

Bij wet verbranden de VS elk jaar op 14 juni duizenden vlaggen.

Sectie 176 (k) van de US Flag Code (een reeks regels over de correcte behandeling van de Stars and Stripes) bepaalt dat: “De vlag moet, wanneer hij in een zodanige staat verkeert dat hij niet langer een passend embleem is om te tonen, op een waardige manier worden vernietigd, bij voorkeur door verbranding.”

Vervolgens verbranden elk jaar militaire veteranenorganisaties en de Boy Scouts of America gezamenlijk duizenden Amerikaanse vlaggen.

Vlagverbrandingen (of “retirements” om het officieel te noemen) worden gewoonlijk gehouden op Vlaggetjesdag, 14 juni.

Er wappert altijd een vlag boven Buckingham Palace

Het is algemeen bekend dat wanneer de koningin in Buckingham Palace verblijft, de koninklijke standaard aan de vlaggenmast op het dak wappert. Wanneer de koningin er niet is, wappert echter de Union Flag (Union Jack). Hetzelfde geldt voor alle koninklijke residenties, ook voor Windsor Castle en Sandringham. In Schotland wappert het Koninklijk Wapen van Schotland op Holyroodhouse en Balmoral wanneer de koningin er niet is.

Er is maar één niet-rechthoekige nationale vlag

De vlag van elk land heeft – tot op zekere hoogte – een vierhoekige vorm (of het nu een rechthoek of een vierkant is), met slechts één uitzondering – Nepal.

Deze heeft de vorm van twee op elkaar gestapelde driehoeken, die het Himalayagebergte en – meer recentelijk – de twee godsdiensten hindoeïsme en boeddhisme voorstellen. De zon en de maan staan voor de hoop dat het land net zo lang zal leven als deze hemellichamen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden