Heb je onlangs of een tijdje geleden letselschade opgelopen? Ontzettend vervelend. Misschien overweeg je om een zaak aan te spannen omdat het niet jouw fout was dat je gewond raakte. In dat geval raden wij een letselschade advocaat aan. Hoe vind je de advocaat die jou het beste helpt?

Wat is letselschade?

Letselschade is zeer breed. Te denken valt onder andere aan auto ongelukken, fietsongevallen of ongelukken tijdens het sporten. Wanneer letselschade door een ander ontstaat kan dat bijvoorbeeld komen door onvoorzichtigheid of nalatigheid. Zodoende valt ook nalatigheid van een kinderdagverblijf of een verpleeghuis onder letselschade.  

Hoe vind je een goede letselschade advocaat?

Letselschade kun je werkelijk overal oplopen. Op de werkvloer, zelfs in een drukkerij, komt het af en toe voor. Ook ziekenhuizen krijgen helaas soms te maken met medische fouten. Dit is vreselijk, maar niet altijd te voorkomen. Een letselschade advocaat is onmisbaar om jou te helpen bij een schadeclaim. Niet iedere advocaat levert echter de kwaliteit die jij wil. Zodoende is het van essentieel belang om je te verdiepen in de advocaat en het kantoor waar hij of zij werkt. Onderzoek wat andere personen over hem of haar hebben gezegd. Hun mening is vaak eerlijk en onbevooroordeeld en je krijgt meteen een goed beeld van de letselschade advocaat.

Raadpleeg het wereldwijde web

Het wereldwijde web helpt je bij het vinden van een letselschade advocaat met een goede reputatie. Raadpleeg bijvoorbeeld Google Reviews en onderzoek of de advocaat of het kantoor waar hij of zij voor werkt recensies heeft op de site. Positieve recensies zijn vaak een goed teken. Hetzelfde geldt voor uitgebreide contactmogelijkheden. Dit geeft je de mogelijkheid om zowel telefonisch als per e-mail contact te leggen en vragen te stellen.

Stel vragen

Heb je de contactgegevens van de letselschade advocaat bij de hand? Probeer tijdens het gesprek onder andere deze vragen beantwoord te krijgen:

  • Over hoeveel ervaring beschikt de advocaat?
  • Hoeveel letselschade zaken heeft de advocaat gewonnen?
  • Is het kantoor waar de advocaat werkt puur gespecialiseerd in letselschade of ook in andere zaken?
  • Wat is het uurtarief?