Drukkerij wb

De perfecte presentatie

beamer huren

De perfecte presentatie

Geplaatst op

Hoe geef je de perfecte presentatie? Voor een perfecte presentatie heb je een antwoord nodig op verschillende belangrijke vragen: Hoe zorg je ervoor dat je de aandacht trekt? Hoe zorg je ervoor dat je mensen boeit? Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijk verhaal hebt? Hoe zorg je ervoor dat je visueel niet uit het veld te slaan bent? In deze blog geven we je antwoord op de laatste vraag.

Werk met kleuren

Het is erg belangrijk om met kleuren te werken. Zowel in de natuur als in de moderne steden worden kleuren gebruikt om de aandacht te trekken: een rood stoplicht en een blauwe sirene in de stad, een zwart-gele wesp en rode bloem in de natuur. Wij mensen zijn geprogrammeerd om deze kleuren snel te spotten en context te geven. Gebruik dus voldoende kleur en meid grijstinten.

Gebruik het juiste apparatuur

Het laatste wat je wil is dat je tijdens je presentatie te maken krijgt met technologie die de helderheid en de kleur uit je verhaal halen! Ga je bijvoorbeeld een beamer huren? Zorg er dan altijd voor dat je van te voren weet welke resolutie deze dient te hebben en laat je informeren over de manier waarop de kleuren worden geprojecteerd.

Uniek maar memorabel ontwerp

Wat je ook doet, kies geen standaard ontwerp voor je PowerPoint presentatie. Er staat misschien wel een mooi sjabloon in de galerij, maar er bestaat een goede kans dat anderen dat ook vonden en het publiek heeft het vast al eens eerder voorbij zien komen. Probeer wat creatiefs en unieks te maken zodat men jouw presentatie nooit zal kunnen verwarren met die van een ander.

Gebruik meerdere visuals

Probeer niet te veel te focussen op enkel je PowerPoint presentatie. Maak ook gebruik van programmaboekjes die je van te voren kunt neerleggen op de stoelen van je publiek. Zorg ervoor dat het in dezelfde stijl is als je presentatie. Eventueel kun je ook banners, accessoires op het podium of een kledingstuk gebruiken om te verwijzen naar de huisstijl van je presentatie.

Gerelateerde berichten

erp systeem

Integreer je ERP met een CRM en automatisering software

De concurrentie op de internationale markt neemt toe en fabrikanten moeten flink strijd leveren om hun naamsbekendheid en marktaandeel te vergroten....

Lees meer

multiscan

Wat zijn de voordelen van archieven laten digitaliseren?

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties papieren archieven bewaren. Aan de ene kant heb je organisaties die een enorm archief opbouwen met...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden