Drukkerij wb

Wat is een ERP? Check hoe het zit!

ERP systeem

Wat is een ERP? Check hoe het zit!

Geplaatst op

In een ERP-systeem worden de problemen van de verschillende software systemen opgelost. Daarnaast komen er tal van voordelen met een ERP. In deze blog nemen we een aantal voordelen met je door waarmee je als ondernemer je voordeel kan doen. Na het lezen van deze blog kun je de vraag beantwoorden: wat is erp-systeem?

Problemen met verschillende systemen

Wanneer je als bedrijf met verschillende systemen werk, dan is dat feitelijk een uitnodiging aan de inefficiëntie. Wat concreet zoveel betekent dat verschillende systemen (ontwikkeld door aparte softwarebedrijven) communicatieproblemen kunnen hebben. Daardoor zien we vaak datacorruptie en incomplete data ontstaan. Dat zorgt voor de noodzaak tot foutherstel. Foutherstel is een kostbaar proces en werkt zeer vertragend als het op progressie en productie gaat. Een ERP-systeem is de oplossing voor deze problemen.

De voordelen van ERP

ERP staat voor Enterprise Resource Planning, en houdt niets anders in dan, dat het de verschillende bedrijfsprocessen van input, throughput en output regelt. Deze punten nemen we hieronder door en benoemen direct de voordelen van ERP:

·        Input

Dit deel van het bedrijf gaat over het invullen van klantgegevens en een order inschieten. Het voordeel van een ERP-systeem is dat je dit een keer hoeft te doen en dat daarna het hele bedrijft profiteert van de gegevens, wanneer deze tenminste goed ingevoerd worden. Met meerdere systemen wordt de kans op fouten, ontbrekende en dubbele informatie nihil.

·        Throughput

Het hele bedrijf profiteert van de informatie, deze is opvraagbaar uit een database van het ERP. Meerdere afdelingen kunnen wel een aparte module hebben met aparte opties en eventuele aparte toegangsrechten, maar het voordeel van het systeem is dat het een eenheid is. Het voordeel van een het ERP-systeem is tevens dat input en output prachtig met elkaar communiceren, zodat – laat ons het concretiseren: het magazijn en / of inkoopafdeling weet dat ze moet handelen, bijvoorbeeld bij een grote order.

·        Output

De output gaat op basis van het ERP-systeem een stuk efficiënter, want inkopen worden er gedaan wanneer er een grote order is en zo hoef je de volgende klant geen nee te verkopen. Omdat het magazijn leeg is na een grote order. Dit kan gebeuren wanneer verschillende systemen niet goed met elkaar communiceren.

Conclusie

Met een ERP-systeem is je bedrijf een stuk strakker en functioneler georganiseerd. Fouten worden geëlimineerd en dubbele of ontbrekende data is iets van het verleden.

Meer leren?

Je kunt meer interessante blogs vinden op ons platform. Kijk snel op onze site en informeer jezelf over zaken doen en media partners.

Gerelateerde berichten

erp systeem

Integreer je ERP met een CRM en automatisering software

De concurrentie op de internationale markt neemt toe en fabrikanten moeten flink strijd leveren om hun naamsbekendheid en marktaandeel te vergroten....

Lees meer

multiscan

Wat zijn de voordelen van archieven laten digitaliseren?

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties papieren archieven bewaren. Aan de ene kant heb je organisaties die een enorm archief opbouwen met...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden