Drukkerij wb

Hoe start ik mijn dj-carrière? Enkele tips!

Hoe start ik mijn dj-carrière? Enkele tips!

Geplaatst op

Er zijn veel soorten dj’s in verschillende stijlen en met uiteenlopende mixtechnieken. De beste manier om te beginnen is om erachter te komen wat voor soort dj jij bent. In deze blog nemen we een aantal toffe manieren met je door waarop jij lekker aan de slag kunt als een dj.

Wat ben ik voor dj?

Het is een goede vraag om jezelf de vraag te stellen wat voor soort dj je bent, omdat zo een aantal dingen duidelijke worden:

  • Welke gear je wilt draaien
  • Welke stijl je voornamelijk gaat draaien
  • Waar je graag draait

Ook nu heb je bepaald welke stijl je gaat draaien en waar je graag wilt draaien, grote of kleine zalen, dan is tijd om na te denken over je imago. Wanneer je daar uit bent hebt je een aantal foto’s voor de promotie in de media. Als je met meerdere mensen wilt draaien is een crew T-shirt of polo bedrukken een goed idee! Dat ziet er direct als een eenheid uit en oogt professioneel.

Hoe kom je aan je nummers?

We raden je aan om op een aantal manieren aan je nummers te komen: wordt lid van een dj-pool. Zo kom je snel aan exclusieve tracks van producers die nog bijna niemand gehoord heeft. En dat geeft jou als dj weer extra allure. Zo wordt je vaker geboekt. Je vindt nummers online gratis, maar ook op Beatport vind je veel gave nummers. Natuurlijk kun je ook je eigen muzikale vrienden vragen om nieuwe tracks.

Kopen van apparatuur

Natuurlijk heb je een toffe muziekcollectie opgebouwd die je wilt laten horen en je moet natuurlijk de nodige skills hebben om de nummers aan elkaar te mixen. Dat kun je het goedkoopst doen met controllers, voor onder de honderd euro heb je al een. Deze sluit je aan op een laptop of desktop en daarmee kun je dan draaien. Natuurlijk kun je ook op de vinyltoer gaan. Om met platen te kunnen draaien heb je twee platenspelers met pitch controle nodig. Daartussen plaats je een mixer en je kunt los. Natuurlijk moet het audiosignaal nog versterkt worden en door een speaker heen. Online kun je veel informatie vinden over apparatuur om mee te draaien.

Nieuwe tijdsdraaien

In deze tijd draaien veel mensen met software of professionele dj-cdspelers. Dat maakt het gelijk laten lopen van nummers eenvoudiger, maar het heeft wel zin om op het gehoor de beats te laten matchen. Misschien wil je elektronische files afwisselen met vinyl. Dan is het belangrijk om ook zonder sync te kunnen draaien, want de Technics SL1200 (of een kloon daarvan) heeft geen automatische beatmatchfunctie.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je meer leuke ideeën om je marketing en PR een boost te geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden