Een bedrijf beginnen is een toffe manier om je inkomen te verzorgen. We noemen dat natuurlijk omzet en winst. Deze kun je vergroten wanneer je een internationale visie hebt voor je startup, bijvoorbeeld een webshop. Dan is het wel belangrijk om een aantal elementen of schaakstukken op de goede manier in te zetten om ook daadwerkelijk als internationale startup uit de verf te komen. Het lijkt allemaal een enorme stap, maar eigenlijk kan het tegenwoordig heel simpel uitgevoerd worden. Kijk snel met ons mee naar de tips om een internationale startup te worden.

Internationaal gaan

Er zijn zoveel manieren om met je webshop internationaal te kunnen gaan. Die willen we graag even met je doornemen. Kijk snel met ons mee:

Kies voor een pakketservice buitenland

Wanneer je een product wilt leveren aan het buitenland is het handig om voor een pakketservice buitenland te kiezen. Een pakket versturen buitenland optie bieden aan je klanten is belangrijk om internationaal te kunnen opereren als webshop. Je kunt met de uitvoerder afspraken maken, zo profiteer je bijvoorbeeld van zakelijke tarieven.

Sluit je aan bij internationale netwerken

Internationaal werken is je zelf vernetwerken met andere partijen in de branche, die misschien net even iets anders doen dan jij, maar waar je wel mee kunt samenwerken. Kijk naar welke bedrijven diensten leveren die complementair zijn aan de jouwe. Een sterk netwerk helpt je om voet aan de grond te krijgen in de verschillende markten. Verdiep je in deze markten.

Maak een site in verschillende talen

Het is belangrijk om een site / webshop in verschillende wereldtalen te hebben, Spaans, Engels en Frans zijn al een heel goed uitgangspunt. Natuurlijk moet je je moedertaal niet vergeten, want veel van je klanten zullen toch ook uit je eigen land komen. Natuurlijk moet de webshop ook aan verschillende eisen voldoen, want op internet gaat het om betrouwbaarheid. Wat er zorgt voor vertrouwen online? Een aantal dingen op een rijtje:

  • Keurmerk webshop (instantie controleert je webshop)
  • Duidelijke algemene voorwaarden
  • Privacy statement
  • Retourneer mogelijkheden
  • Uitleg en overzichtelijke bestel en betaalmethode

Zorg dat je vindbaar bent met Google

Een gaaf product en flashy site is een ding, maar vindbaarheid is een tweede, want je wilt natuurlijk dat mensen je site vinden als ze naar jouw specifieke product(en) zoeken. Het is slim om een online marketingbureau in de arm te nemen. Met verschillende technieken weten ze je positie in Google behoorlijk op te stuwen. En dat zal zorgen voor een hogere conversie.

Werk met experts in de desbetreffende landen

Een laatste tip die we je willen geven is, dat je kunt werken met experts uit verschillende landen. Bijvoorbeeld wanneer je teksten nodig hebt voor je verschillende producten. Zo is het ook mogelijk om teksten voor verschillende landen op je site te zetten. Via het internet is het mogelijk om content experts in het buitenland in te zetten om je content te leveren. Zij hoeven niet fysiek aanwezig te zijn bij jouw op kantoor.

Meer ontdekken

Op onze site informeren we je over allerlei zaken die je kunt gebruiken bij het perfectioneren van je startup. Zoals wat je hebt aan een 3D-printer en hoe je een perfecte presentatie geeft.